India...
Cata lume nu este fascinata de India, de cultura sau religia de acolo!!
Da, religia este fascinanta, din unghiul in care baza se pune pe legatura om-natura. Dar ca orice dezechlibru, un aspect este total negrlijat, si anume: religia ca baza de legatura: om-om!
Se stie ca acolo, ideea de reincarnare este de nestramutat! Acolo, cand mergi pe strada (stiu din literatura) poti avea "sansa" sa treci pe langa 10-20 de oameni cu handicap, sau slabi, sau foarte saraci, cersind! Crunt!
Darr, totusi, ce fac indienii care merg de la munca spre casa si care zi de zi trec pe langa aceste suferinte vii!! ce fac? numic!! de ce? pentru ca fiecare isi spune ca daca omul suferind a ajuns intr-o astfel de situatie, inseamna ca si-a meritat pe deplin soarta pentru pacatele si existenta care a dus-o in celelalte vieti! Datorita religiei, eu nu au speranta matuirii. Ei stiu ca prin reincarnare nu obtin niciodata mantuirea! ei cred ca nu exista nicio modalitate de mantuire! ma rog, in inalta societate, se practica yoga, ca o unica sansa de a te mantui si de a scapa de reincarnare. Insa yoga nu este de fapt o forma traditionala de mantuire (cumuniune: om-religie-Budha), este considerata ca o cale care te duce direct spre cer (scapanad astfel de vesnica reincarnare), fara sa mai "poposesti :D" la Judecata de Apoi. Mai mult decat atat, marii intelepti ai Indiei declara aceasta reincarnare ca fiind un blestem, si atunci, daca tot esti plestemat, macar sa incerci sa-i faci o viata cat mai linistita si fara de pacate, ca apoi, viata urmatoare s-o traiesti in si mai multa pace si liniste! Na, cand acesti intelepti declara populatiei de rand astfel de pareri, oamenii se incred in ele si astfel aparae sentimentul de sarba, de egoism, de ura, fara de seamanul sau!
Pai no,,iar imi pun intrebarea: eu la ce sa ma duc acolo ca voluntar daca stiu ca in urma mea nu las nimic, daca stiu ca in urma mea ramane exact acelasi grad de suferinta, exact acelasi nivel de foamete, exact aceeasi tragedie!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu