twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

prima zi a lucrarii de master,,,


azi mi,am inceput lucrarea de master!

momentan inca nu va pot descrie titlul exact,,,luni,,stiu mai multe,,dar pot sa va descriu in mare...o sa fac modelare de teren (pentru toata romania) si o modelare 3D a unui oras (posibil Tg.Jiu sau un oras de la Marea Neagra). Voi folosi ArcGIS (ESRI) si SCOPE++ (Inpho).

La baza o sa am niste imagini SRTM cu continut de tip .tif downloadate de pe ftp://xftp.jrc.it/pub/srtmV4/SRTM_Mask_GeoTiff/ . Pe site sunt prezentate u nsir de doc .zip cu o anumita codificare. Dar daca vreti sa luati exact zona care va intereseaza, intrati pe
http://srtm.csi.cgiar.org/SELECTION/inputCoord.asp . De exemplu ceea ce m-a interesat pe mine, pentru toata Romania, sunt valorile lui Tile x si tile y ((x)41_(y)(3)), adica 41_03, apoi 41_04, apoi 42_03 si la sfarsit 42_04.
(se vede ca Romania intra in 4 cadrane. stg sus: 41_03, stg jos: 41_04, dr. sus: 42_03, dr. jos: 42_04)
Revenind la primul link am downloadat zip-urile cu codurile mai sus enumerate.



Model de imag SRTM:

Am ales iamginea 41_03 pentru ca este destul de reprezentativa. Se pot recunoaste Carpatii!

SRTM: Shuttle Radar Topography Mission - este un proiect in care s-a realizat un model numeric altimetric global (pe romaneste: cu un program precum ArcGIS poti vizualiza ca informatii: coordonatele geografice si altitudinea (in metri) pixel cu pixel). S-au utilizat date colectate in februarie 2000 de un senzor radar aflat la bordul navei spaţiale Endeavour. Proiectul a fost coordonat de NASA si NGA. Realizarea si distributia datelor s-a facut la o rezolutie 30 secunde de arc, 90m (toata lumea) si 30m (numa pentru America). Sistemul de coordonate este: WGS'84

Alte date avute la baza: harti topografice cu scara 1:100.000; 1:50.000 si planuri 1:5.000




2 comentarii:

Michael spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Iaţcu spunea...

Sa nu-mi zici ca o sa reprofilezi Romania si o sa devenim, din punct de vedere geografic, topografic, geodezic, morfologic ori geopolitic un fel de Braheim balcanic?