twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

J.D. Salinger - De veghe in lanul de secara

"Egiptenii sunt o rasa veche de caucazieni, care lokuiesc intr,una din regiunile din nordul Africii. Africa, dupa cum stim cu totii, e cel mai mare continen in emisfera rasariteana" :))

O carte de 150 de pagini in care nu se intampla absolut nimik, ba chiar te pune pe ganduri daca autorul a trait ku adevarat experienta sau e doar o fictiune. Ceea ce este insa interesant, este capacitatea autorului de a se pune in pielea unui tanar de 17 ani, exprimand in termeni adecvati frustrarile si trairile unui adolescent.

Pe intreg parcursul cartii asteptam, sa se intample ceva, dar cu toate astea nu a fost delok pliktisitaore, pentru ka aveai permanent senzatia ka in orice moment, poate sa apara cinvea din decor care sa schimbe firul actiunii.

Roamnul, este unul constant, fara urcusuri sau coborasuri, fara un punct culminant. Desi cursul actiunilor este monoton, totusi, personajul principal, Holden Caulfield, nu este nici pe departe neinteresant sau plat, din contra, este un personaj chiar extrem de activ, care nu reuseste sa,si gaseasca linistea in niciun moment, fiind intr,o permanenta dorinta de a experimenta ceva nou. Nevoia aceasta de a cauta permanent ceva nou este data si de rutina in care mai toti ne petrecem existenta si in care ne dezvoltam social. Astfel, era o obsedanta revolta in interiorul sau, pentru ca nu putea intelege sau accepta prezenta, de altfel, banala, a rutinei in viata fiekarui om. Imaginatia sa depaseste ratiunea epocii, stranind astfel reactii diverse.


0 comentarii: