twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

"Baiuteii" de Filip Florian si Matei Florian

Scriam mai de mult despre cartea "Degete mici" de Filip Florian. Nu este un autor fantastic, dar este un autor al zilelor noastre, un autor usor de inteles si cu povesti fascinante.

De aceasta data, am citit, tot de el, "Baiuteii"!

Baiuteii e o carte cu doua voci distincte, in care Matei si Filip Florian isi povestesc copialria cu prieteniile si jocurile de alta data. Este o copilarie in care pot spune ca in parte m-am regasit, fiind cam ultima generatie care si-a petrecut cei mai frumosi ani, printre blocuri. Este vorba de perioada anilor 70-80. Mai multe descoperiti cititnd. Postez insa prefata de la carte:


"Ma simt alt om - cu singe cald si cord inteligent - in fata dezinvolturii cu care cei doi numesc lucruri importante obiectele si fiintele laolalta, tot ce misca si nu misca, mamele, tatii, bunicii, fratiorii, bicicletele, funigeii, profesoarele si fotbalul minut cu minut, duminica de duminica, vedeniile, fandacsiile si miracolele pina la acel strigat magic de pe strada: tiche goae, oooo!" (Radu Cosasu).

"Baiuteii este extraordinara poveste - pe doua voci extrem de diferite, dar care comunica perfect, cu largi fandari si minutioase contraziceri, cu refrene cat o succesiune de istorii paralele si cu multa dragoste - a unei familii fabuloase dintr-un loc in care nimic nu e intamplator." (Simona Sora)

0 comentarii: