twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Rusinika!!!

Departe de a jigni pe cineva sau de a infatisa cat de desteapta is, cine ma cunoaste stie ca am limitele bine infipte in constiinta mea!

Rusinika!! cui? rusinika la 2 persoane: profa de germana si o colega de la curs! de ce?

Spre sfarsitul cursului de germ, profa ne da un text si sa-l interpretam. Era cam de o pagina. Si tot citind imi dau seama ca textul il stiam de undeva,,,si tot cititnd, rand dupa rand, imi pica fisa, era din "Razboi si pace". Ma trezesc eu sa zic ca pasajul e din cartea respectiva. Si profa ma aproba: "da, Razboi si Pace de Kafka". Imi pica mie cam greu "Kafka", dar cum sunt o fire destul de timida si fara incredere in mine, mi-au trebuit vreo 20 de sec ca sa prind curaj si sa afirm ca autorul este Tolstoi. Ea continua sa ma contrazica, nesigura pe ea...eu in continuare, devenisem din ce in ce mai sigura pe mine, si i-am spus: "cu certitudine acesta este autorul".

Eu is de parere, bai, daca nu esti sigur, baga o fisa, daca nesiguranta ta continua, TACI!!!!! sa nu gafezi mai rau.

Exact asa a facut ea: intrebator afirma: "Ana Karenina este scrisa de Kafka, iar cartile au acelasi autor -> Razboi si Pace e scris tot de Kafka!"

Da! Corect! autorul este acelasi! Dar este vorba despre Tolstoi.

colega-mea mai imbarliga ceva cu Dostoiewski, dar nu am bagat,o in seama, macar ea a facut o singura afirmatie si apoi a tacut.

De ce zic "RUSINIKA"? pentru ca:
- amandoua au terminat facultatea de litere, una in Germania, cealalta in Polonia!!!!!!!

intamplarea de azi imi aduce aminte de o discutie pe care am avut-o cu Alina, inainte ca ea sa se intoarca la studii in Viena. Vorbind noi despre ce lecturi a mai facut, comentand anumite personaje si pareri cu privire la unele carti, imi spune la un mom dat: "da, Elena, ai vazut ca strainii (n.r. nemti si austrieci) citesc foarte mult prin autobuze, tramvaie, metrouri?, dar ai vazut ca citesc numai beletristica a unor autori autohtoni sau de care nu s-a auzit mai deloc? si ca daca ii intrebi de autori celebri (cum ar fi in cauza: Tolstoi, Kafka) se uita la tine de parca ai fi picat din luna!".

Mda...suntem cinsiderati inculti, romanii,,,nu, fratilor, suntem o populatie foarte culta!!!! stim si invatatm mult mai multe decat fraierii din V!!! Ei nu citesc decat ceea ce trebuie pentru scoala, ei nu cunosc nicio limba straina (putini stiu engleza, ca sa nu mai vb de franceza)...

2 comentarii:

Michael spunea...

Eh, da, profesoara respectivă nu are nici o scuză, dar, totuși, cred (sper) că la ultimele paragrafe ai exagerat nițel :)

Momo spunea...

deci:
:P
la penultimul paragraf nu am exagerat deloc! asa este! eu de 2 ani, tot vad pe nemti citind o carte pe unde apuca sa se aseze, dar niciodata nu am reusit sa vad la cineva o carte sau un autor cunoscut. Majoritatea is scrise de nemti, prob contemporani,,iar de restul,,nu am auzit in viata mea..

la ultimul paragraf,,no,,daca am exagerat, am exagerat putintel :D no..eu vb de Germ si Austria,,,restu nu ma bag

Si mai e ceva, la ambele paragrafe am fo de-acord si eu si Alina cu cele afirmate!!