twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

se intampla si in Germania,,,

Ieri ma duc eu in Mall si dupa ce termin de vizionat ce era, decid sa-mi iau ceva de baut. Ma duc la raionul cu sucuri naturale. Eram destul de "drogata" de la fizica si functionam cam in reluare. Astfel ca atunci cand am comandat, am vorbit destul de incet. Efectiv, imi era greu sa pronunt ceva in germana sau engleza. Si cu chin ii zic: "orange juice". Aia ma intreaba de vreo 2 ori ce??,,ii repet, dar la fel de incet ca nu aveam forta ca sa vorbesc mai tare. Ma intreaba in cel fel de pahare vreau: mediu sau mare. Am rugat-o sa-mi arate cum sunt pahare, sa stiu si eu ce inseamna mare sau mediu. Evident ca mai intai imi arata pe ala mare, care era imens!!! si apoi ii zic sa-mi arate pe ala mai mic, la care ea imi zice: "pai asta e ala mare". Si i-am spus ca stiu si ca doresc sa-mi arate paharul mediu. Mi-l arata, ii zic ok, vreau mediu.

Buuuun. In timp ce se prepara sucul, bate la casa bonul. Era 2€30centi. Ii dau 10€ si apoi imi da rest inapoi 7€. Ii bag in buzunar, desi mi se parea mie ca sunt cam putine monezi. Iau bonu, ma uit de sus in jos, de jos in sus, de la stg la dr, fata verso si nimic, nu era nicio suprataxa ascunsa. Aici se mai poarta smecheria gen: pe meniu scrie ceva si cand iti da bonul te trzesti ca e mai mult. Daca ceri socoteala iti indreapta ochii spre un anunt, mic, mai mult ascuns decat la vedere, ca fiecare produs are o suprataxa. Deobicei valoarea ei este cam intre 20-30 centi. Daca e mai mult, deja e o problema.

Ma uit in stang si in dreapta, sa vad daca nu e vreun afis ceva, nu era nimic. Eu insa fiind si extrem de obosita si de abia gandeam, 100 de ani mi-a trebuit sa socotesc, dar cum o dadeam si o intorceam tot imi iesea ca trebuia sa-mi dea rest 7€70 centi. Eu nici neavand incredere mai deloc in mine mi-era asa o frica sa-i zic ceva, sanu ma ia pe sus ceva gen: "pai Domnisoara, nu vedeti ca...", adica no, ieri, aproape ca daca imi ziceai ca 2+2 = 5 te credeam pe cuvant. Dar nu! Am zis! nu tre s-o las sa ma fraiereasca, a vazut ea ca-s straina, si ff timida, si fricoasa (ca atunci cand cedez fizic, sunt ca un nou nascut care nu stie ce cauta pe pamant si ce tre sa faca sau sa zica,,,si care face actiuni din astea banale: cumparaturi, vorbit, etc pentru prima data in viata!).

Iau bonul si ma indrept spre ea, ii-l si ii spun: "uite, atat scrie aici, atat am primit. Ceva nu-mi iese mie". La care ea, foarte sictirita, ba chiar ofensata!! se duce la casa si imi tranteste 70centi pe masa, de parca eram un cersator care o pisasem la cap sa-mi dea si mie un ban de paine. Pai dupa o faza din asta iti mai vine alta data sa-ti ceri drepturile?, daca persoana respectiva, care a gresit, efectiv te umileste.

In fine, am luat banii si am plecat, oricum nu as fi avut forta sa ripostez. Poate ca daca eram "vie" ii ziceam vreo 2 si pe germana, dar in special si in romana :D

Asta fiind in contrast cu o alta faza, ce s-a petrecut cu vreo 3 zile in urma in timp ce stateam la coada la Kaufland. Tinerii de dinainte dupa ce au platit, nu si-au mai luat restul de 2centi!!! Caserita nu a vazut momentul cand au plecat, si cand se intoarce sa dea restul si nu-i vede in fata ei, se uita dupa ei, se ridica si fuge dupa ei sa le dea 2 centi!!!!!!!!!!

Pam-pam

1 comentarii:

Michael spunea...

Mdeh... Eu încep să cred că oriunde ai merge, ai toate șansele să dai de astfel de specimene.