twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Florian Pittis................si...atat.

Florian Pittis s-a nascut pe data de 4 octombrie la Bucuresti. S-a facut cunsocut la Cenaclul Flacara si impreuna cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru. Ulterior a facut parte din grupul Pasarea Colibri, in perioada 1992 - 2000.

Florian Pittis, a obtinut un renume, inka din perioada comunista, ca interpret de muzica folk, actor de teatru si film, moderator de emisiuni radiofonice. A jucat pe scena Teatrului Lucia Sturza-Bulandra piese ku un accentuat substrat anticomunist, sub baghtea unora din cei mai renumiti regizori romani.

Dintre piese de teatru in care publikul l-a putut vedea putem enunta: ""Hamlet", de William Shakespeare (regia Alexandru Tocilescu), "Elisabeta I" de Paul Foster (regia Liviu Ciurei), "Buna seara, domnule Wilde" de Oscar Wilde (regia Alexandru Bocanet), "Titanic Vals" de Tudor Musatescu (regia Toma Caragiu).

A fost regizorul unei serii de spectacole, prekum: "Black and White" de Keith Waterhouse, "Ciinele gradinarului" de Lope de Vega.

Deasesemeni, Florian Pittis a fost actorul a numeroase filme ca: "Mama", "Veronica se intoarce", "Innebunesc, si,mi pare rau".

In toata aceasta perioada, artistul a ramas in kontact direct cu lumea muzicii prin emisiuni la televiziune si radio, cronici muzicale, si alte interventii.

Vocea sa s-a putut auzi aproape 20 de ani in emisiunea de cultura: "TeleEnciclopedia".

Un amanunt mai putin cunoscut este faptul ka era pasionat de informatica. Astfe artistul a realizat si administrat primul post de radio online al Societatii Romane de Radiodifuziune: http://www.radio3net.ro

Florian Pittis

"Radio 3Net este cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţa mea..."


Este bine stiuta pasiunea lui Pittis pentru fotbal, echipa sa favorita fiind Rapid.

Ultimul sau turneu a fo realizat, in mai 2007, impreuna ku Ducu Bertzi, in Statele Unite ale Americii, in scop caritabil. Fondurile s-au strans in scopul construirii unei noi biserici: "Sfantul Apostol Andrei" din statul Maryland. Imediat apoi au concertat la Bârlad, Bistriţa şi Mediaş

Aproape de 1000 de romani au participat la concertul sau, fara sa stie ka avea sa fie ultima data cand il ascultau si il aplaudau...

Dar povestea tebuie sa mearga mai departe...pentru ka acest artis, ne-a lasat o pagina a muzicii si a modelului de teartu...

va urma...

sursa: youtube

P.S. petru scurta prezentare a actorului Flroian Pittis am citit de pe Internet...

0 comentarii: