twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Trenul "Prietenia" (Bucuresti-Chisinau)


Trenul care circula pe ruta Bucuresti-Chsinau se numea "Prietenia". Akum ii spune: "Moldova". Iar pe placuta ku traseul: scrie in limba rusa, deci ku grafie chirilica: Chisinau-Bucuresti. Seful garii feroviare moldovene, Oleg Chiriuşenco, a declarat ca este o simpla eroare, si ka se va reveni la "forma initiala" a trenului imediat dupa 31 mai, adika se va reveni la trenul ku denumirea: "Prietenia". Kand a fost interbat de ce inscriptia Chisinau-Bucuresti apare in ruseste, acelasi angajat al caii feroviere moldovene, ka e vorba doar de o eraore ce va fi in curand reparata.

Dupa ce a fost introdus sisetmul vizelor pentru Republica Moldova, numarul pasagerilor ce tranzitau acest traseu a scazut drastic, astfel ka orarul acestui tren s,a schimbat, circuland numai in zilele pare (asta apropo de sistemul kare il folosea Ceausescu, in zilele pare circulau anumite transporturi pe anumite trasee si in zilele impare, restul) - deci tot idee cretina comunista luata, evident, de la rusi :P.

Majoritatea informatiilor sunt preluate de la Jurnalul de Chisinau, evident ku ajustari, un jurnal ce,l citesc ku "mare drag" zi de zi...

0 comentarii: