twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Muzeul Antipa per Internet

www.antipa.ro sau cu alte cuvinte: bine ati venit in vizita la muzeu. La asta s,au gandit probabil reprezentantii institutiei atunci kand s,au apukat sa renoveze cladirea. Chiar daca Muzeul este inchis pana in 2101, vizitatorii, care inka nu au aflat despre restaurarea muzeului, ajungand in fara muzeului, sunt redirectionati pe site-ul muzeului. Astfel, internautii pot intra in fascinanta lume a stiintelor naturale. Muzeul virtual al biodiversitatii, asa cum a fost numit Proiectul Antipa, ofera o imagine completa si reala a patrimoniului detinut de cladirea din Piata Victoriei. Mai mult, aici au fost postate si colectii inaccesibile pana akum publicului larg.


Aurora Stanescu, departamentul de Proiect cultural si Marketing pentru Muzeul Antipa: "Pentru vizitatorii foarte mici, muzeul este absolut nou prin acest acces virtual, iar pentru cei care,l kunosk deja, are valoare documentara si sa speram noi caci comparand cu ceea ce va fi dupa reorganizare, turul virtual va ramane modelul muzeului"

Prin accesarea imaginilor panoramice si 3D, este prezentat intrega istorie a Muzeului. Realizarea site-ului s,a facut intr,o jumatate de an.


Institutia a fost infiintata in anul 1834 in urma inaintarii unui decret semnat de domnitorul Alexandru Ghica. Dupa ce Grigore Antipa a convins adunarea de ministrii din acea vreme de necesitatea unei finantari importante pentru realizarea proiectului, constructia cladirii a inceput in anul 1908.

350 mii de lei au fost puse la dispozitie pentru amenajarea unui spatiu de 23 mii de m patrati. Proiectul a fost realizat de inginerul Mihai Rocoi iar conceptia fatadei ii apartine arhitectului Grigore Cerchet. Cel mai valoraos exponat al muzeului a fost adus aici in 1911: este vorba despre scheletul Deinoterium Gigantisimum.


In prezent in Muzeul Antipa pot fi vizitate colecţii zoologice, paleontologice, etnografice, roci si minerale.


Latura educativa a institutiei este bine exprimata prin proiectul anual: Intalnirea de duminika - o serie de lectii interactive si interindiscipinare

0 comentarii: