twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

omul cu verdeturile si politia ku deklaratiile...

azi,,,ptiu....
ma duk si io la supermarket-ul Lidl, ka un om nemankat de 5 zile, ka de, pe aici a fo Pastele Catolik, si desigur nu m,am gandit io ka nu,s regina Elena, pt kare toate magazine si de Paste is deschise si joi, kand ma duk sa,mi fac provizii de haleala, totul inchis,,,kulmea nu? da mi,era asa un nekaz, mai ales ka eram fff konstienta ka pana miercuri (adk azi) sapt viit totul era inchis si io mai aveam una piine, 3 rosii, 5 mere si niste felii de cascaval. nu va pov kum am facut fata ku toate astea in 5 zile...(exceptand in pik ziua de dum, kand, pt ka era Pastele, in park era sarbatoare mare si vidneau astia "cremvusti" si m,am dus si io la 2 tarabe diferite sa,mi iau. mi,am laut de la fiek kate un "sendvis" ka mi,era jena sa,mi iau mai multi sa nu zika astia ka,s nehalita - kum de altfel si eram.)

a, si kum spuneam: azi am fo sa,im fac cumapraturile de haleala, nu va imaginati de haine si fleakuri din astea (ce "horor" suna cumparaturi - imi aduce aminte de fitzele de bucuresti si nu numai, kare-si fac cumparaturi de haine de la Milano, Paris si chestii din astea de capitale europene si arunka kate sute de mii de eruo - in fine, banu lor, treaba lor, orikum ku banu nu intri in sicriu,,,asa ka sa le fie de bukurie).

Bun. ma duk, pun eu in kosu de mana de.ale gurii, ka tot studentul ce se respecta: aceasi reteta: piine, rosii, mere, cascaval si apa, ka mai mult ne ingrasam;)), a! si desigur sa nu uitam NUTELLA.
Ma duk la kasa, ka orice si cetatean ce,si respecta atributiile de cumparator, platesc si in acelasi timp ingrijorata, ka portmoneu e iar gol,,,
Ma pregatesc eu sa pun frumos in ghioazdan lista de mai sus si o vad pe caseritza ka se deplaseaza de la lokul ei bine cunoscut. la 10 sec vine un domn, kare se uita stg-dr si in sec 2 trece prin spatele meu. zik io in gandu meu, ba, asta cred ka vrea sa nu plateasca ce avea in mana (patrunjel, telina, marar - semn ka l,a trimis nevasta-sa ka nu avea ku ce sa faca supa de nsh care si vezi Doamne fara condimentele astea nu se poate (eu care urasc patrunjelu si tot ce tine de familia lui). intr,adevar, omul nostru se indreapta direct spre usa.
E, akum intru eu in rol. Tup dupa el. il urmaresc (in gandul meu mi,era de saraca domnisoara de la caserie). si cand il vad pe mosulika de 1,85 m ka se indreapta spre masina ma apuka furia (iar in gandul meu - ia uite ma , asta are si masina si taranu nu poate sa plateasca niste verdeturi). Si ma iau de el:
Eu - puteti sa va duceti sa platiti la casierie daca tot aveti masina, nu ka asta ar konta neaparat, dar ganditi,va la caserita ka daca castiga 500€ si apoi o mai si da afara ka a iesit patronu in minus.
El - da care ti,e tie problema?
Ea - a mea nu,i, a Dvs.,,,si ii mai zik io de respect, demnitate, prostii din astea,,, (prostii pt oameni ka ei)
El, apoi, incepe sa vb ff repede fara ka io sa mai pricep ceva: in prima instanta am zis ka poate am uitat eu toata germana in cateva secunde de nu mai pricepeam nimik, dar apoi mi,am dat seama ka m,a luat ku "argouri". Apoi,,il iau si io pe limba romaneasca. Ramane asta tampit la mine, nu mai stia ce sa zika. Tac 2 sec si il rog ff frumos sa se duka sa puna alea la lok, sau il chem pe paznik. da asta sa deschida portiera sa,si bage pungutza ku "valori", fug repede la paznik, ii zik lu ala, stiti voi ce...si iese pazniku si trage ku pistolu,,,era pistol ku aer komprimat, mama lui,,,io sa lesin,,am crezut ka dintr,un mom sau altu ala moare,,,ka nu vazusem in viata mea un pistol...
Il imobilizeaza pe cetatean, cheama politia, kare in 2 min nsh de unde a aparut...ii face proces verbal, evident imi ia si mie deklaratie, ka de,,,eu strikasem aranjamentele barbatului aluia.
Cred ka si akum ma mai injura domnul ku pricina.
Akum drept vorbind, nu am av nicio intentie sa se ajunga aici,,,ceea ce doream era sa inapoieze sau sa plateasca ce a luat din Supermarket...

1 comentarii:

Sylvia Ana Maria spunea...

razboinika lu' mama..ce curaj ai avut....