twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Festivalul Comediei 2009


Vedem si noi la FestCo 2009 (Festivalul Comediei) ce s-a vazut anul trecut la festivalul de teatru de la Avignon.

"Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" de Matei Visniec in regia lui Radu Afrim castiga in 2008 la Avignon "Off" premiul 1 la categoria "Haut de cor de la press" - "o piesa plina de sens, facuta din hohote de ras si din lacrimi", skria in vara anului trecut cotidianul La Provence. In oct. 2008, "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", era de doua ori premiat la Festivalul Dramaturgiei Romanesti: Radu Afrim primea premiul pentru cea mai buna punere in scena, iar Valerie Blanc era distins cu premiul pentru cel mai bun actor in rol masculin. Actorul francez interpreteaza rolul profesorului de filozofie (Cioran) si pe cel al orbului cu luneta.

http://www.teatruldestatconstanta.ro/slide/mansarda/mansarda.html (poze din timpul piesei Mansarda de la Paris cu vedere spre moarte" pe scena Teatrului de Stat din Constanta)

http://www.observatorcultural.ro/Mansarda-la-Paris-cu-vedere-spre-moarte-(Scena-II)*articleID_12996-articles_details.html (scena a 2.a din piesa "Mansarda de la Paris cu vedere spre moarte")


La FestCo, mai sunt puse pe scena inca doua spectacole pe textele lui Matei Visniec: "Buzunarul cu piine" - de Oana Pellea (din punctul meu de vedere, una din cele mai bune actrite de pe scenele teatrului romanesc) si Mihai Gruia Sandu si piesa: "Ioana si focul" in regia Catalinei Buzoianu.

Deasemenea, cu ocazia acestui festival mai pot fi vizionate piese precum: "Scaunele" de Eugen Ionesco, "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, "Şapte dintr-o lovitură" de Lia Bugnar

Asadar, mergeti la teatru pentru ca se pare ca aveti ce vedea.
Pe mine m-ar atrage cel mai mult: "Scaunele", "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte" sau "Buzunarul cu piine".
Eu si Raluca ne,am facut un mik plan. Daca vreti, veniti cu noi. Inca nu ne,am decis exact la ce piesa, dar am sa va anunt si pe mess si pe Blog ;))

2 comentarii:

Anonim spunea...

du te la buzunarul!pellea e geniala!

Momo spunea...

merci muuult pentru sugestie, tokmai de asta ma gandeam sa ma duk la piesa respectiva, pentru actrita Oana Pellea :)

As dori insa sa stiu cine esti...