twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Alice Miller...


"Drama copilului supradotat"

Cartea de fata intregeste doua studii: pierderea de sine si rutele care pot sa duca la descoperirea adevaratei identitati. Drama copilului "spradotat" (cu inteles de "hipersensibilitate") isi are radacinile in retinerea intuitiva a nevoilor fata de parinti, intr-un stadiu foarte timpuriu. Copilul ajunge sa se adapteze la astfel de nevoi, dupa ce acesta si-a dat seama ca sentimentele sale sunt nedorite.

Desi intr-o etapa ulterioara, aceste sentimente "interzise" nu pot fi evitate, ei raman desprinsi de contactul cu parintii - acest luncru inseamna ca partea cea mai vitala a adevarului despre sine nu este integrata in personalitate.

Rezultatul este: instabilitatea emotionala si pierderea de sine care este exprimata de ce mai multe ori in forma de depresie. Tema acestei carti, relatata mai sus, ne prezinta suferinta unui copil, care nu-si poate exprima sentimentele in voie, mai ales in perioada copilariei. De asemenea, deschide ochii nostri catre tragedia parintilor, iresponsabilitatea s lipsa de disponibilitate fara de copii lor!

cartea este disponibila si online la link-ul:

0 comentarii: