twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

iluminarea spre sine...


Dupa ce omul isi intalneste fiinta, devenind o persoana noua, reuseste sa-si ingroape patimile si viciile, iar viata sa evoleaza de la existenta spre fiintare.

Indelungul proces prin care mintea, trupul si sufletul sau trec prin experienta, transformarea si evolutia divinului din fiecare, il fac pe om sa renunte la ambitie si faima.

Modestia, insa, il va opri sa sa se arate pe sine ca exemplu pentru cei din jur, insa, constient fiind, ca va veni o vreme cand multe alte entitati tematoare, triste, ezitanete vor fii atrase de lumina fetei si de blandetea vocii, asemenea unor fluturi sedusi de parfumul florilor. Din punct de vedere material, el nu are nimic de oferit, insa iti poate dauri experienta unica a celui care plonjeaza, fara speranta revenirii la monotonie, in lumea spirituala.
Inceputul acestui drum trebuie facut prin eliberarea dominatiei vanitatii, trufiei si orgoilului din tine. Apoi, vei simti neindoielnic cum peste mintea ta se aseaza tacerea, linistea, iar curiozitatea copilareasca va succeda creatiei sovaitoare si abatuta a omului de rand, ca o fericire necunoascuta tie pana atunci, o fericire unica!

Acest drum are insa e o taina presarata de un drum ingust.

Socrate stia despre acest drum, si de aceea se considera un prost cu simtul umorului...


0 comentarii: