twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

reformarea invatamantului,,,

Azi, exact inainte sa ma culc, mi-am amintit de o stire de la RealitateaTV : "se va reveni la vechiul sistem al Bacalaureat-ului" (adica dat deodata in 2 sapt, nu asa cum este acum, cand o parte din probe se dau in februarie si o parte in iulie).

Stateam asa si ma gandeam, ca odata cu 1999 a reinceput, cu surle si trambite, asa-zisa "reforma a invatamantului"- era Preoteasa pe la Ministerul Educatiei in vremurile alea...

De ce stiu sigur 1999? pt ca:

- eu am fost in prima generatie care am dat Capacitatea (1998-1999)
- eu am fost in prima si ultima generatie care am dat si geografia si istoria la Capacitate

Toata "schimbarea" s-a facut incepand cu noi, asa-zisii, "generatia Pro". Nu s-a schimbat mai nimic in sistemul de Bacalaureat, pana cand noi, prima generatie "Capacitatea" a dat Bac-ul. Din momentul asta a inceput nebunia si in Examenul de Maturitate, cum era denumit pe vremuri :P

Astfel ca,

- eu am fost in prima generatie care am dat noul sistem de Bacalaureat (2002-2003)
- eu am fo in prima generatie in care clasele bilingve au trebuit sa dea Bac-ul la doua limbi straine, in cazul meu: germana principal si engleza secundar
- eu am fost prima generatie in care la probele de bacalaureat s-a dat grila la toate probele scrise (exceptie romana)
- eu am fost in prima si ultima generatie in care probleme orale au avut sistemul de notare: admis/respins

Suntem in anul 2010!!! si ma minunez, nu-mi vine sa cred ca au trecut 11 ani in care efectiv ne caznim sa reformam invatamantul.

Din '99 incoace, fiecare generatie este "cobai", fiecare generatie este sacrificata!!!

Pentru ce? pentru ca nu este absolut nimeni in tara asta in stare sa reorganizeze invatamantul inca din temelii?

Pana cand oare?

Astept sa ma contrazica sau nu, Raluca, care a fost o generatie inaintea mea. Cu Admiterea la liceu nu ai ce sa-mi obiectezi, pentru ca ai fost ultima generatie cu probele de romana si matematica la Admitere, asa cum era deja de multi ani.

Nu stiu cu Bac-ul, dar nu cred ca au fost schimbari substantiale sau poate chiar deloc...

1 comentarii:

Michael spunea...

Mda, se întâmplă porcăria asta de 11 ani în coace pentru că de la an ei își bat capul (dacă au așa ceva) să rezolve cele mai puțin relevante probleme ale învățământului. Ei nu remarcă faptul că în fiecare an ajung (o parte prin pile, ce-i drept) din ce în ce mai mulți incompetenți să aibă funcții de profesori. într-un fel se explică prin faptul că, fiind o meserie prost plătită, cei care pot face și altceva, o ocolesc.

Am citit anumite texte scrise de diverse personaje pe internet, personaje mai tinere decât mine și tind să cred că se vor trage niște concluzii triste după un anumit număr de ani, mai ales în momentul în care acești oameni vor ajunge la rândul lor să concureze pentru posturile de dascăli.