twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

Etapa a 4-a a concursului SuperBlog 2009

68 de puncte din 100 :(


De ce este Toyota lider modial pe piata auto? Aceasta intrebare face parte din etapa a 4-a a concursului SuperBlog2009.

Alegerea unei masini intotdeauna reprezinta o decizie foarte importanta pentru fiecare dintre noi, in primul rand din punct de vedere financiar. De asemeni sa nu uitam atat de siguranta noastra si a celor dragi cat si de confort. Pentru a putea alege o masina de buna calitate trebuiesc cunoscute mai intii caracteristicile tehnice si facilitatile pe care ti le poate oferi o masina.

Nu sunt un detinator direct de masina, dar am sa exprim caracteristicile principale care cred ca le-ar putea avea o masina, desigur, caracterisitici ce pot sta la baza criteriului meu de selectie: in primul rand calitatea si siguranta sunt este cele mai importante, iar aceastea sunt aratate de testele de siguranta care atesta inalta calitate a pieselor si a materialelor din care este construita masina, calitate ce duce si la o siguranta ridicata. De asemenea, un rol important il are si durabilitatea masinii, caracteristica prezenta la masinile Toyota. Se stie prea bine ca in general dupa 80.ooo - 100.ooo km incep sa apara prbleme la toba de esapament, disc ambreaj, anevelope, lumini, etc. Masinile bine construite sunt realizate pe un concept de durabilitate de peste 150.000km, concept valabil si la acest tip de masini.

S-a constatat ca masinile Toyota sunt cele mai spatioase si mai confortabile, iar valoarea emisiilor de CO2 este cea mai scazuta.

O alta caracteristica o reprezinta fiabilitatea unei masini, care functioneaza pe principiul: consum (de carburant) cat mai mic/km. Statisticile arata ca cea mai fiabila masina ar fi: Toyota, oferind la unele din tipuri o garantie de pana la 3 -5ani. Statisticile nu mint si ca sa va convingeti am sa va prezint modalitatea de calcul care se face pentru fiabilitatea unei masini: din a masini, b au avut probleme, iar din b probleme, x au fost de un tip, y au fost de un alt tip, si tot asa...

Nu in ultimul rand insa vorbim si de costuri care sunt cele mai avantajoase facand si raportul calitate/pret - costuri fixe. Estimativ insa, facand si calculul unor costuri variabile (asigurare, revizie, reparatii) se ajunge si aici la o valoare mult mai acceptabila decat la multe alte tipuri de masini

In prezent pe piata sunt oferite clientilor, 14 modele de masini Toyota.

Acestea consider eu ca sunt elementele cele mai importante care pot face o masina sa fie cat mai viabila pentru un potential cumparator de masina Toyota.


0 comentarii: