twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :) UNICEF

3 Oktober


Imnul Germaniei (+ cuv) si cateva imagini din principalele orase ale Germaniei

Germania de Vest (RDG) si Germania de Est (RFG) se reunificau, oficial pe 3 octombrie 1990.

Tratatul de unificare s-a numit "Doi plus patru". Unificarea s-a facut insa cu un an inainte, la 9 noiembrie 1989, odata cu caderea zidului Berlinului/a Cortinei de Fier. Tratatul a fost semnat de reprezentantii celor patru state ce ocupau Germania: SUA, Marea Britanie, Franta si URSS. Apoi, prin vot, s-a decis mutarea capitalei de la Bonn la Berlin.

In ultimii 20 de ani, s-au cheluit peste 18000 miliarde de euro pentru reconstruirea fostului bloc comunist.

Potrivit sondajelor, 15% din populatie regreta momentul unirii Germaniei. Nemultumiri multiple ies in evidenta si astazi, cand populatia din V este obligata sa plateasca in continuare taxe si impozite mai mari, cu scopul dezvoltarii Germaniei de V, iar populatia din E este nemultumita pentru ca din punct de vedere salarial, primesc 80% din retributia lunara care o primesc cetatenii din fostul RDG. De asemenea, rata somajului este mult mai mare in E decat in V, astfel ca se poate observa si o depopulare masiva a E-ului. Numarul populatiei in fostul RFG este acum cu 2 milioane mai putin decat in anul 1990. Si pensiile din E sunt mai scazute decat a celor din V.

Ziua de 3 octombrie se pare ca nu a fost aleasa numai in urma Tratatului oficial semnat de cele patru parti enuntate mai sus, dar tot pe 3 octombrie, dar in 1918, a fost pentru prima data fondata Republica Germana.

0 comentarii: